Ne demek?

Wiki Article

Örneğin mafevkda ki kullanımda T nin tek referans tipli bir haysiyet alabileceğini garanti etmiş oluruz. öteki kısıtlamalardan “struct” ise tip değerinin sırf value type olabileceğini garanti fiyat, “new()” ise public parametresiz bir constructor (yapıcı) ehil olması gerektiğini garanti eder.

Upgrade to Microsoft Edge to take advantage of the latest features, security updates, and technical support.

Bear in mind that you don't have to implement IEnumerator and varients thereof to use foreach - IIRC, all it needs is a GetEnumerator() method that returns an object that saf a MoveNext() method returning a bool, and a Current property returning an object.

IEnumerator kullanarak, koleksiyonun kâffesinı belleğe yüklemeden, sadece muktezi elemanları maslahatler ve bu sayede belleğin faal kullanılmasını esenlar.

Bu eğitim bilimi paketimizde a’dan z’ye C# programlama dilinin hem syntax hem bile strüktürel açıdan tam teferruatlı temellerini atacak ve bir taraftan da ilgili programlama dilinin piyasada mevcut olan en son sürümüne kadar(C# C# IEnumerator Temel Özellikleri 9.

C# IEnumerable kullanmaı az çok basittir ve ekseriyetle koleksiyonlar üzerinde işlemler edinmek bâtınin yeğleme edilir. İşte aşama adım nasıl kullanılacağına üzerine detaylı bir C# IEnumerator Temel Özellikleri izah:

State of Iterators: Remember that IEnumerator holds state. If you share an enumerator between methods or threads, you might run into unexpected behavior.

C# IEnumerator nedir C# dilinde, IEnumerator özellikle dundaki kabil koleksiyonlar üzerinde data okuma ve işçiliklemlerinde tercih edilir:

Sınırlı covariance/contravariance: Temelı tipler esnekliği sınırlandırarak covariant veya contravariant bir C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor şekilde kullanılamaz.

        /// p adlı C# IEnumerator Önemi Nedir parametrenin Salary(Maaş) değerinden p2 parametresindeki maaş kıymeti

yield return: zirdaki örnekte gösterildiği kadar yinelemede bir ahir değeri bulmak ciğerin:

IEnumerable already derives from IEnumerable so there's no need to do any conversion. You kişi simply cast to it...well actually it's implicit no cast necessary.

Protected Internal: Kontrol, türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, kontrolün erişimi hudutludır ve yalnız türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki öbür sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

AutoScrollMargin: AutoScroll true yapılmışsa yandakinin yüksekliğini alttakinin yaygınliğini integer porte alarak belirtir. Kıymet girilmezse controllerin bittiği yere denli kayma katkısızlar.

Report this wiki page